Se alla

Lars Holmberg

Ersättare i Kommunstyrelsen, ordf Kommunföreningens styrelse

Kontaktuppgifter

Mitt fokus inom den lokala politiken är att ge näringslivet så bra förutsättningar som möjligt. Ett framgångsrikt näringsliv är förutsättningen för en välmående kommun. Utan inkomster – ingen välfärd! Vidare är jag angelägen om att kommunikationer för varor och människor fungerar på ett effektivt och miljömässigt bra sätt – Kinnekullebanan måste rustas för att bl.a. klara den ökade trafik som vi hoppas blir en av konsekvenserna av Volvos satsning i Mariestad.

Efter uppväxten i Kalmar och Ronneby bodde jag några år i Skara innan studietiden i Göteborg. Därefter har jag arbetat som programmerare, systemutvecklare och chef vid Saab, Bofors, Hasselfors, Asea och EDS/Hp. Jag har arbetat internationellt i många år och har också bott och arbetat i Storbritannien. Tillsammans med min familj har jag bott på flera platser i Sverige och utomlands och har genom att jämföra sociala villkor mm mellan regioner och länder kunnat se nya lösningar på uppkomna problem. Av alla platser där jag har bott är Källby bäst, här kommer jag att stanna kvar!

* * *

Följande film spelade jag in 2018, dvs innan det nuvarande kriget i Ukraina – det ÄR nu krig i Europa … men jag tycker fortfarande att EU spelar en viktig roll för att hålla samman våra länder och för att förhoppningsvis förhindra vidare spridning av kriget.

Att bevara freden är EUs viktigaste uppgift. Ett ökat EU-samarbete stärker också vår ekonomi.

Kontaktuppgifter

...